Пловдив осъмна с плакати „Тотев, не прекалявай! Пловдив ще го има и след теб!“

plakat

Пловдив днес осъмна с плакати с надпис „Тотев, не прекалявай! Пловдив ще го има и след теб!“. Те са разпространени от Дани Каназирева и екипа на „Съюз за Пловдив“ в знак на протест срещу заповедта за силово премахване на билбордовете с послания към пловдивчани.

„Това е цензура. Конституцията ни дава право да разпространяваме идеите и предложенията си. Никой не може да ни отнеме това право, дори и кметът“, каза Каназирева.

„Съюз за Пловдив“ оцени като недопустимо използването на властта за разправа с хора с различно мнение. Билбордовете разпространяват идеите за намаляване на данъците, за видеонаблюдение, за спиране на източването на Пловдив, за зелени и чисти площадки и за денонощни лекарски кабинети. Посланията имат информационен характер, те не съдържат призив за гласуване за политическа партия, няма обявени кандидати за кмет, общински съветници или районни кметове.

„Живеем в 21 век, как изобщо някой допуска, че е в състояние да спре информацията?! Продължаваме още по-убедено“, коментира Дани Каназирева.

Тя обясни, че реакцията на „Съюз за Пловдив“ не е толкова срещу заповедта за сваляне на билбордовете, а срещу опасното явление да се използва силово властта срещу различното мнение. Каназирева коментира, че това е директно нарушение на Конституцията на република България и „Съюз за Пловдив“ не може да допусне това.

„Ние не сме атакували никого досега на лична основа. За нас са важни принципите и интересите на пловдивчани. Надяваме се тези плакати да са първият и последният случай. Искаме да привлечем внимание върху това грубо посегателство срещу свободата, за да не допуснем никога то да не се повтаря“,

Адв. д-р Дани Каназирева призова за открита, честна и равнопоставена кампания. Нека всеки предложи идеи, а пловдивчани спокойно да направят своя избор, допълни тя.

„Съюз за Пловдив“ предупреди, че ако опитите за погазване на Конституцията не бъдат пресечени в основи, утре някой друг управник с власт ще реши да забрани други идеи, да заглуши нечия музика, да скрие нечии картини, да затвори неудобни медии или да отнеме бизнеса на някого. „

„Спазването на закона е нашата свобода. Няма да допуснем никой да ни я отнеме“, закани се Каназирева.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top