Пловдив отбелязва Световния ден на водата с празник на площада

Ето къде няма да има вода днес

На 21.03.2015 год. /събота/ от 11:00 часа на площад „Стефан Стамболов” 1 в Пловдив ще бъде честван Световният ден на водата.

Международната кампания, която тази година се провежда под мотото „Вода и устойчиво развитие“, ще събере на пловдивския площад деца, младежи и родители от целия град. Официален гост на събитието ще бъде г-н Петър Зехтински – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ на Община Пловдив, който приветства гражданите и ще даде старт на празничната програма.

В празника участие ще вземат възпитаници на ЕГ „Иван Вазов“, ГХП „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Райна Княгиня“, СОУ „Св. Патриарх Евтимий“, ОУ „Елин Пелин”, СОУ „Найден Геров“, деца от Вокална група „Малчугани“ от музикална школа „Сакутска“, ученици от НУ „Климент Охридски“, деца от Школа по народни танци „Луди-млади“, младежи от Естрадно студио „Прима“ към Общински детски комплекс – Пловдив, деца Клуб по спортни танци „Сияна Данс“ от Общински детски комплекс – Пловдив и младежи от Балет „Ера“.

В събитието са предвидени викторина с награди, развлекателни игри, опити с вода, изложба на рисунки, музикални и танцови изпълнения.

Организатори на празника по случай Световния ден на водата са Община Пловдив, ВиК-Пловдив, Басейнова дирекция-Пловдив и РИОСВ-Пловдив към Министерството на околната среда и водите, Областен информационен център-Пловдив и Областната администрация.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top