Пловдив посреща студенти и докторанти филолози от цялата страна

Над 60 млади филолози се събират в Пловдив за участие в поредната студентско-докторантска конференция. Тази година тя има 18-то издание, а мотото е „Слово и памет“. Форумът се организира от Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Лингвистичния клуб „Проф. Борис Симеонов“ и Съюза на учените – Пловдив.

Конференцията е двудневна и започва утре (12 май), в 10:00 в пленарната зала в Дома на учените на ул. Митрополит Паисий № 6. Студентите и докторантите ще представят своите доклади в секциите „Езикознание“ и „Литературознание“. Заседанията в първия ден са от 10:00 до 17:00 часа, а утре в 17:30 на филолозите гостува за среща разговор писателят Йордан Велчев.

В петък заседанията по секции са от 09:00 до 15:00 часа. Церемонията по награждаването на отличените участници е с начало 16:00 в пленарната зала. Тогава ще бъде представен и сборникът „Словото – традиции и модерност“, съдържащ докладите от миналогодишната конференция и издаден със съдействието на Студентския съвет в ПУ „Паисий Хилендарски“.

В настоящото издание участват студенти и докторанти от Пловдивския университет, Софийския университет, Шуменския университет, Великотърновския университет, от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ и Института за литература при БАН, НАТФИЗ.

Подобни статии

Top