Пловдив посреща 550 кметове от Югоизточна Европа

Около 550 делегати от България и още 15 държави (Хърватия, Косово, Словения, Македония, Молдова, Сърбия, Украйна, Босна и Херцеговина, Турция, Румъния, Албания, Черна Гора, Република Сръбска, Босна и Херцеговина и Австрия) ще участват в Годишната среща на местните власти на Югоизточна Европа. Събитието ще се проведе днес и утре в Пловдив. Негови организатори са Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа (NALAS) и община Пловдив.

Основните акценти на срещата са: общинска борса, където ще бъдат представени успешни проекти на над 150 общини, последното за мандат 2011-2015 общо събрание на НСОРБ, както и общо събрание на NALAS. В програмата са включени още церемония за приемане на нови членове, връчване на отличията Европейски етикет за добро управление и конференцията „Правомощия и готовността на местните власти от Югоизточна Европа за превенция на риска и управление на кризи“.

От българска страна на събитието се очаква да присъстват президентът на България Росен Плевнелиев, Томислав Дончев – заместник-министър председател по европейските фондове и икономическата политика, Ивелина Василева – министър на околната среда и водите и др.

Вижте програмата на събитията в рамките на Годишната среща на местните власти тук!

Подобни статии

Top