Пловдив по-богат с до 10 млн. евро от ЕП по кану-каяк (СНИМКИ)

Пловдив ще спечели между 5 и 10 милиона евро от домакинството си на Европейското първенство по кану-каяк за юноши, младежи и девойки до 23 години. Това съобщи на официалната пресконференция на Гребната база зам.-кметът Георги Титюков.

Официално са акредитирани 925 души, като самите състезатели да около 750. Базата е препълнена с лодки и състезатели. Очаква се и много публика. Ангажирани са 15 хотела, работа ще имат много таксиметрови компании и ресторантьори, ще има много продажби и на сувенири.

Най-голямата ни надежда за медал Ангел Кодинов, който ще се състезава на 200, 500 и 1000 метра и вече има квота за Олимпиадата в Рио, призова пловдивската публика да подкрепи него и останалите българи.

Старши треньорът на националния ни тим, съставен от 27 състезатели, Милко Казанов, също изрази задоволство от организацията и обяви Кодинов за големия български фаворит.

Официалното откриване на шампионата е днес от 19:30 часа на Античния театър, състезанията започват утре в 9:00 часа, като входът е свободен.

Снимка: БФкану-каяк

Подобни статии

Top