Пловдив предаде щафетата за домакинството на „Световното“ по вино

DSC_8948
Пловдив официално предаде щафетата за домакинството на град Валядолид за провеждането на следващия Concours Mondial de Bruxelles. Това стана по време на среща на кмета Иван Тотев с делегация от испанския град. Чуждестранните представители са част от участниците в световноизвестния конкурс на виното, който се провежда в Международен панаир – Пловдив в рамките на три дни. Гостите обясниха, че са останали очаровани от топлото и сърдечно гостоприемство, от чудесното отношение и от добрата организация, в която бяха включени посещения на български изби в района и забележителности в Пловдив.
Заместник-кметът на Община Пловдив Амелия Гешева подчерта предимствата на културата и туризма в развитието на Пловдив през последните години, а заместник-кметът Георги Титюков припомни, че Пловдив е първият в България „Европейски град на спорта“ за 2014-та година.
По време на разговорите членовете на делегацията от Валядолид отправиха покана към инж. Иван Тотев за официално посещение през есента, където да продължат с ползотворната обмяна на опит от Пловдив като Европейска столица на културата през 2019г. Кметът, от своя страна, им пожела успех като следващи домакини на Concours Mondial de Bruxelles.
Резултатите от Concours Mondial в Пловдив тази година ще бъдат обявени след средата на месец май 2016 г. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.
DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top