Пловдив се включва в Международния ден на Йога

Международен ден на Йога ще бъде отбелязан днес в Пловдив за втора поредна година. Преподаватели и последователи ще се съберат тази година в Пловдивския културен институт, за да демонстрират различни йога практики.

Различни организации, йога клубове, студия, преподаватели и последователи се обединяват, за да споделят знания, опит и мъдрост, да сътворят едно прекрасно преживяване за всички, които вече се занимават с йога или такива, които искат да се докоснат до нея.

Международният ден на йога е обявен от ООН през 2014 г. 175 страни, по инициатива на Индия, се обединяват около възгледа, че йога може да промени към по-добро начина на живот на хората и да събуди у тях чувството за отговорност, с което да допринесе за разрешаването на световните проблеми. В Резолюцията на ООН се посочва, че „йога е комплексен подход към здравето и благополучието“.

Пловдивски Културен Институт и тази година е партньорска организация и домакин под егидата и патронажа на Посолството на Република Индия в България в лицето на Посланика Раждеш Сачдева.

Денят ще започне в 7 часа сутринта с поздрав към Слънцето в Цар-Симеоновата градина. Практическите занимания стартират следобед в културния институ. Ще бъдат показани различни видове практики – йога на смеха, дихателни техники и релаксация, медитация, йога за деца и др.

Организиран е също базар на йога литература, йога аксесоари, дискове и др.

Снимка: pki.bg

Подобни статии

Top