Пловдив спечели три награди от националния конкурс „Сграда на годината“

DSC_6528-1280

Пловдив получи общо три награди от провелия се късно снощи конкурс „Сграда на годината“ в София Ивент Център. В категорията „Сграда със социално значение“ Младежкият център беше безспорен победител.

„Този проект е много близък до сърцата ни“, заяви инж. Иван Тотев при получаване на наградата за Младежкия център. „Важен е за нас, защото той показва интегрирания подход на администрацията. Получихме финансиране от Европейския финансов механизъм с подкрепата на Норвежкото правителство. Удвоихме го със средства от общинския бюджет и той наистина стана двойно по-голям във финансирането и мащабите. Допълнихме заобикалящата го среда с уникален спортен комплекс, с който се обособи едно наистина интегрирано заведение със социално предназначение за деца в риск“, сподели още кметът.

Многофункционална спортна зала „Колодрума“ и източно православен храм „Свети Николай Чудотворец“  бяха отличени със специални награди в две от категориите, а именно – „Спортна инфраструктура“ и „Паметници на културата, музеи и храмове“. Това отреди 24-членното жури от изявени представители на професионалните и творчески среди с председател Деница Николова, заместник-министър на Регионалното развитие и благоустройството.

При получаване на специалната награда в категорията „Спортна инфраструктура“ за многофункционална спортна зала „Колодрума“ Иван Тотев припомни, че първата копка за сградата е от 2008 година, за което обаче има постановление на Министерски съвет от 1975 г.

„Мечтата на Пловдив да има спортна зала бе много дълга и чакана – цели 40 години. Това е един много труден проект, за който имахме подкрепата на много хора, които живееха с каузата“, сподели още кметът инж. Иван Тотев. „На днешната церемония минахме през спорта, през духовното и социалната отговорност, това означава, че Пловдив е един град, който има бъдеще“, коментира кметът на Община Пловдив по повод получените три отличия.

Националния конкурс „Сграда на годината” се проведе за 14-и път под патронажа на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top