Пловдив става център на младия рок в България

Млади таланти на сцената на Петното

През 2015 клуб „Петното“ в Пловдив ще предостави сцената си на млади рок групи от цялата страна. Инициатор на идеята е Антон Шнитер, който заедно с подкрепата на собственика на клуба Александър Секулов, създава платформата „Сити рок гайдс“.

Антон Шнитер е роден в Пловдив и е възпитаник на Berklee College of Music със специалност музикален бизнес. Докато учи в чужбина, той  наблюдава как се развиват там младите изпълнители – те правят музика, която рано или късно се забелязва, подписват лейбъл с продуцент, който инвестира в тях и по-късно тази инвестицията се възвръща от продажби на албуми и участия.

Въпреки, че е усетил колко добри са условията на запад, Антон споделя, че винаги е искал да се върне в България и да твори тук. Инициативата, която подема тук, има за цел да образува активна рок сцена, която да дава възможност за изява на млади и не толкова познати групи. Музиканти от цяла България ще си помагат взаимно, ще обменят идеи и ще рекламират продуктите си.

В клуба ще бъдат организирани поредица от концерти и всички приходи ще бъдат за участниците. Антон Шнитер изрази специалните благодарности на Александър Секулов и подчерта, че събитията в „Петното“ не са с комерсиална цел.

Тази вечер на сцената на клуба ще се изявят млади музиканти от Кърджали,които са избрали да кръстят бандата си Brain Donor. През следващите месеци пловдивчани ще имат възможност да е запознаят и с групите „Афтър миднайт“, „Паник стейшън“, „Хипнотик инк“, ТДК и други.

Организаторите са щастливи, че има доста банди, които само търсят възможността за изява на пловдивската сцена.

Вокалистът на „Паник стейшън“, познат на широката аудитория като Йоан от „Х фактор“ сподели, че музикалните стилове все повече се сместват и е много трудно да се определи накъде се е насочила дадена банда. Все пак Йоан смята, че стилът на неговата група се доближава най-вече до „алтернативен поп рок“.

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Един коментар

  1. Муше Абраванел написа:

    Евалата за разцъфтяването на пловдивската рок сцена! Пловдив заслужава подобна чест! Ще бъде ли удобно да попитам дали ще може концертите да се изпълняват по време на шабат, когато няма да работя? Знам, че не трябва да се борави и с пари, но за рок съм готов да дам някой друг шекел :) Да живее струнната музика, както и течащият по нея ток! שָׁלוֹם

Top