Пловдив събира идеи за облагородяването на коритото на Марица

Идеи, които да допринесат за приобщаването на река Марица към Пловдив събира от днес до 1 юни международният фестивал за съвременна архитектура и градска среда ONE ARCHITECTURE WEEK. Конкурсът е насочен към предложения за намеса в и около реката по темата на фестивала тази година “ПРИ-ОБЩЕНА РЕКА”, с която ONE ARCHITECTURE WEEK, част от платформата за съвременна култура ЕДНО, търси отговори на въпроса – “Каква е ролята на реката в съвременния град?”.

Жури, в което ще влязат представители на фестивала, Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019, ще избере петте най-интересни идеи. Те ще бъдат развити от екипа на фестивала и авторите им в сътрудничество с различни експерти, за да бъдат анализирани правните, финансовите и продукционните аспекти на всеки проект. След това петте идеи ще бъдат представени за обществено гласуване и идеята, събрала най-много гласове ще получи финансова подкрепа за реализация от ONE ARCHITECTURE WEEK.

Реализираната идея ще бъде представена по време на фестивала, който ще се проведе между 18 и 27 септември тази година в Пловдив.

Фестивалът вече работи над различни идеи, свързани с реката: плаж, временна сцена на Марица, градско земеделие край реката и др.

Подобни статии

Top