Пловдив и Асеновград ще почетат паметта на Апостола

Пловдив чества 177-мата годишнина от рождението на Левски

Пловдив днес ще сведе глава пред святото дело на Васил Левски.  По повод 142-рата година от обесването на Апостола на свободата от 11.00 часа в храма „Св. апостол Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида, а в 11.30 часа започва поклонението пред паметника на Левски на централната алея на Бунарджика. Слово ще произнесе доц. Кирчо Атанасов – ръководител на Проект „Народните будители и аз“, а водещ ще бъде актрисата Мария Генчева.

В 17.30 часа в залата на Военния клуб ще започне събрание-концерт.  Организатори са Община Пловдив, Общински комитет „Васил Левски“, Гарнизонен военен клуб и Военнопатриотични съюзи – Пловдив.

Жителите на Асеновград също ще почетат днес в 12.00 ч. паметта на Левски с тържествен възпоменателен митинг пред паметника му при ОДК „Васил Левски”. За живота и делото на Дякона ще разкаже военният историк д-р Петър Ненков.

Продължава и фотодокументалната изложба „България в блясък-Васил Левски и Карлово”, която е експонирана в Градската библиотека. Изложбата ще остане в Асеновград до 26 февруари.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top