Плъх повреди асансьор в „Смирненски“ (СНИМКИ)

11421622_10203978070123095_1987013701_n

40-сантиметров плъх блокира асансьор в жилищен блок на бул. Пещерско шосе №137 снощи. Инцидентът уплаши живеещите във входа на 8-етажния блок, които помислили, че асансьорът е пропаднал в шахтата. Подобна ситуация е често срещана при тези подемни механизми, поясниха от асансьорния сервиз пред DCNEWS.

Снощи около 22 часа жена от блока се прибирала от работа и повикала асансьора, за да се качи до етажа си. Докато чакала на стълбищната площадка, се чул остър звук като от силен удар, разказа пред репортер на сайта ни живеещият на първия етаж Благой Благоев.

Наближавайки към първия етаж,  се чува шума,  кабината ей на това ниво се блокира и асансьорът е застанал между първата и втората площадка. След като дойде техникът, видяха веднага плъха, той се вижда с просто око – огромен беше, махнаха го, всичко си тръгна съвсем нормално. Идваха тук от Държавен контрол, пробваха го нагоре-надолу – всичко си работи, няма никакъв проблем, обясни Благоев.

За DCNEWS асансьорният техник Георги Угринов обясни, че подобни инциденти с плъхове се случват често в по-старите блокове.

И преди няколко месеца в този блок е имало проблем с гризачи. Наричаме плъховете „инспектори по блокировката“, обясни асансьорният техник, който отишъл на място още рано сутринта и отстранил премазаното животно. Разбирам жената, било е вечерта, явно са се притеснили, но не е трябвало да звънят по медиите, а да се обадят на нас, допълни Угринов.

Днес проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТ/ установи, че съоръжението е изправно.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top