Победителят в риалити формата „Ръкописът“ гостува в Асеновград

Победителят в реалити формата „Ръкописът” – доц. д-р Георги Бърдаров ще гостува днес в Асеновград. В рамките на  Дните на книгата са предвидени две срещи  в Градска библиотека – от 14.00  часа с ученици от асеновградските училища, а от 17.00 часа е срещата с възрастни.

„Ръкописът” е първият по рода си реалити формат за дебютиращи писатели в България. Авторът на „Аз още броя дните” спечели в конкуренция със 72-ма участници, чиито романи в продължение на три месеца се състезаваха в предаването. Ръкописът на Георги Бърдаров ще се превърне в роман и ще бъде публикуван, за да стигне до читателите през 2016 г.

„Аз още броя дните” разказва история за любовта между мюсюлманин и християнка по време на обсадата на Босна и Херцеговина през 1992 година.

Георги Бърдаров е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, като основните му направления са „eтнорелигиозни конфликти“, „география на населението и селищата“, “демография” и „геоурбанистика“. Доктор е по география на населението и селищата. Занимавал с много и различни неща – бил е спортен журналист в Радио 99, ръководител на географско ателие в експериментална детска градина, офис мениджър във фирма за компютърна анимация. Над 10 години е сценарист на ТВ шоуто „Стани богат”, работил е и за предаванията „Аз обичам България”, „Това го знае всяко хлапе”, „Да ти паднат 100 000”, „Столът”, „10/64” и други.

През 2012 г. издава първата си самостоятелна монография „Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в Европейския съюз”. Участва в авторския колектив на книгите с въпроси и любопитни факти на „Стани богат”. Публикува и няколко детски географски приказки. Преди две години разказът му ”За петата ракия, или колко е хубав животът“ буквално „взриви” интернет и му донесе сериозна популярност. През 2014 г. издава книгата си „27 велики футболни истории“.

Президент е на Университетски клуб по петанк, многократен републикански шампион на България по петанк, двукратен участник на световни първенства, като през 2005 г. в Брюксел, Белгия, дебютира за България на такъв форум. Печели първите три поредни състезания “Майстор на думите”. Любител  е на екстремните спортове и пътешествията, почитател на латиноамериканската култура.

Снимка: ploshtadslaveikov.com

Подобни статии

Top