Повдигат обвинения срещу задържаните шестима ултраси на Локо

Rumen Koi4ev1

Шестима фенове на Локомотив Пловдив са задържани за 24 часа за побоя над Румен Койчев, съобщиха от Районната прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство и се очаква следобед на задържаните да бъдат предявени обвинения.

Станалото с 16-годишния ученик от Руската гимназия в Пловдив потресе града. Късно вечерта в събота той бе пребит пред заведение в кв. „Кючук Париж“ в близост до Събота пазара от ултраси на Локомотив Пловдив. Младежите били маскирани, въоръжени с бухалки и вериги.

„Помня, че излязох да видя какво става, след като приятелите ми напуснаха заведението. Когато погледнах в едната посока, не видях нищо, после си обърнах главата наляво и видях групата, която идваше към мен. Първите удари помня и след това си ударих главата в една стена. Оттам нататък първият спомен ми е тук долу в операционната. Казаха ми, че след като са ми извадили езика съм говорил и съм си търсил телефони, но аз не помня нищо“, каза пред DCNEWS Румен.

Той все още не може да осъзнае случилото се. След инцидента е със зашит клепач, избит зъб и сътресение на мозъка. Сигурен е в едно – че е бил на неподходящото място, в неподходящото време и е станал невинна жертва. Призовава феновете да внимават повече.

„Ако с някой си имат проблеми, първо могат да се разберат с думи, вече в краен случай и друго, но това вече е прекалено. 30 човека да скачат на десетима, върху мен да скачат, а аз съм припаднал и те да продължават, не е нормално“.

Майката – Искра Койчева, е категорична, че тази война между фенове не бива да продължава.  „Сега е Румен, утре ще бъде някой от другите, наскоро си спомням, че имаше момче от Ботев, на което от самоделна бомбичка ръката му беше откъсната. Така че просто това трябва по някакъв начин да се спре.“, посочи журналистката от Радио „Пловдив“.

Днес 16-годишният баскетболист от „Академик“ Пловдив бе изписан от болницата в по-добро състояние. Разследването за нанесения върху него побой се води в Първо районно управление на полицията, а по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. След като бъдат предявени обвиненията на задържаните ултраси, може да бъде променена и квалификацията, коментираха от прокуратурата.

Подобни статии

Top