Повдигнати пешеходни пътеки ще пазят асеновградчани на пътя

Блъснаха 56-годишен на пешеходна пътека в Пловдив

Община Асеновград започва изграждането на изпъкнали неравности и повдигнати пешеходни пътеки по най-натоварените булеварди в града. Местоположението им е определено с решение на Комисията по безопасност на движението.Две от тях ще бъдат разположени двупосочно на бул. „България”  в посока от и за Смолян.

„Интензитетът в този участък е изключително натоварен, често стават инциденти, има и смъртни случаи”, мотивира решението ресорният заместник-кмет  Димчо Темелков.

За безопасно пресичане ще бъдат монтирани повдигнати пешеходни пътеки в района на училище „Никола Вапцаров” и професионална гимназия „Св. Димитрий  Солунски” в града. Трета повдигната пешеходна пътека ще бъда разположена на изхода на Асеновград в посока село Поповица.

Рисков участък е разклонът към историческата Асенова крепост. „Пешеходният маршрут  пресича главния път за Смолян, което го прави опасен не само за туристите, но и за водачите на автомобили”, каза Темелков.

Общината е съгласувала  проект  с Агенция „Пътна инфраструктура” и там скоростта също ще бъде ограничена с повдигната пешеходна пътека.

Пет пешеходни пътеки пък ще бъдат осветени. Светлинни сигнализации ще бъдат монтирани на булевардите „България” и  „Васил Левски”, в района на болницата и пожарната в града, както и в зоната на Стария съвет. Пътеките са разположени в тъмни участъци, далеч от уличните стълбове.

Проектът за обезопасяване на рисковите зони  ще струва на общината около 30 хиляди лева, уточни Димчо Темелков.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top