Поверия и суеверия за зачеване

Суеверия за забременяване

Има ли начин да минете по пряк път, за да забременеете? Дори да сте от скептиците, има много бъдещи майки, които се вслушват в различни поверия и суеверия, за да заченат по-бързо.

Най-популярните суеверия за зачеване са свързани с вече забременели, жени. Ако искате да заченете по-бързо, трябва да пиете от чашата на бременна жена.

Според друго суеверие трябва да погалите корема на бременна жена и това ще ви помогне да се сдобиете с наследник възможно най-скоро.

Друг вариант е да си вземете чифт детски дрешки или обувки и да ги оставите в спалнята. Според друго популярно суеверие, трябва да сложите чифт жълто бебешки чорапи под възглавницата и да спите така, докато не откриете, че сте бременна.

Поверия и суеверия за зачеване с камъни

Скъпоценните камъни също могат да помогнат на дамите да заченат. Според най-популярното суеверия трябва в себе си да носите розов кристал. Според други пък лунният камък, ясписът и аметистът също имат вълшебни свойства за зачеване.

Поверия и суеверия за зачеване с растения

Смята се, че магданозът е незаменим помощник за зачеване. Тук има различни поверия и суеверия, вие решете кое е най-вярно. Според някои трябва да помолите някой ваш близък да ви подари магданоз в саксия и да го обгрижвате.

Според други трябва някоя ваша близка да ви подари семена от магданоз. Вие сами трябва да ги засадите и щом поникнат, ще откриете, че очаквате дете.

Сокът от ананас също помага за зачеване. Според вярванията трябва да пиете сок от ананас, всеки ден, докато сте в овулация.

Според друго суеверие, трябва да се сдобиете с лотос. Според индийските вярвания лотосът символизира плодовитостта на жената и й помага да зачене.

Според фън шуй нарът също може да ви помогне да заченете. За тази цел, освен да ядете нар, трябва да сложите картина на плода или изкуствен нар в спалнята си.

Според келтите пък лешникът повишава шансовете за зачеване. Затова трябва да носите лешник в джоба или в чантата си. Любопитното е, че изследвания доказват, че лешниците регулират нивата на кръвната захар и инсулин, което подобрява шансовете за забременяване.

Източник: rozali.com

Подобни статии

Top