Повече икономически форуми и изложения в Пловдивско

Повече икономически форуми и изложения в Пловдивско

Регионални звена на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия ще бъдат създадени в Пловдив. Идеята за изнесените структури е била обсъждана на тристранна среща между министъра на икономиката Божидар Лукарски, областния управител Розалин Петков и кмета Иван Тотев.

В Пловдив Божидар Лукарски се срещна с кметовете на деветте общини, върху които се отразява дейността на „Тракия икономическа зона“. На срещата е довоговорено правителството да поеме ангажимент за провеждането на повече икономически форуми и изложения в пловдивския регион и рекламирането на местните инвестиционни проекти.

„Това са всъщност агенциите, които се занимават с тези презентации. Мисля, че можем да засилим работата в това отношение, свързана с тракийската икономическа зона“, посочи министърът на икономиката.

В града под тепетата остава и изнесеното звено на министерството на туризма,  припомни кметът Иван Тотев и допълни, че служителите, които работят тук вече са преназначени от Министерство на икономиката в Министерство на туризма. Тотев съобщи още, че до края на месеца ще стартира първият етап на реконструкцията на Голямо конарско шосе.

По думите му края на месец януари ще мине комисията от земеделското министерство /на 26 януари/ и след това ще стартират тръжните процедури. „Докато се провеждат тези процедури, ще чакаме подкрепата на държавата за поетапно реализиране и на този тъй важен проект до края на календарната година“, допълни кметът на Пловдив.

След срещата министър Лукарски посети няколко големи мултинационални компании в общините „Марица“ и Раковски, които са част от Икономическа зона „Тракия“.

 

 

 

Подобни статии

Top