Повече от 5 хиляди души на премиерата на „Междузвездни войни” в Лос Анжелис (СНИМКИ И ВИДЕО)

vojni (3)

Повече от 5 хиляди души в САЩ гледаха новия, седми епизод от фантастичната сага „Междузвездни войни“. Сред тях бяха журналисти, кинокритици, известни режисьори и актьори, изиграли главните роли в новата версия на космическата сага.

Премиерата, организирана в три кина в Лос Анджелис, бе истинско холивудско шоу – с червени килими пред киносалоните, по които можеха да минат не само знаменитостите, но и обикновените зрители. Актьорите, участвали във филма, по традиция избраха да го гледат в кино „Долби“, където се връчват „Оскарите“.

На премиерата бе и главният създател на поредицата, режисьорът Джордж Лукас, който призна пред журналисти, че никога не си е представял, че идеята му ще се разрасне до такъв мащаб.

Веднага след Лукас в киното влезе и приятелят му, режисьорът Стивън Спилбърг, който преди време доста спечели от успеха на първите „Междузвездни войни“, макар да не участваше в създаването им.

Печалбата му дойде от спечелен бас с Лукас, който не вярвал в успеха на филма си. По червения килим мина и режисьорът на сегашната серия – Джей Джей Ейбрамс.

На премиерата дойдоха и актьори, играли в предишните серии, като Харисън Форд , изиграл ролята на пилота Хан Соло, Марк Хамил (Люк Скайуотър) и Кари Фишър (принцеса Леа).

Създателите на филма помолиха присъствалите на затворените прожекции в САЩ да се въздържат да споделят впечатленията си поне до утре, когато филмът ще бъде пуснат и в някои европейски кина.

Снимки: straitstimes.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top