Погребалното в Асеновград отново на загуба

Близо три хиляди лева отчита като минус общинската фирма за тъжни обреди в Асеновград. Ситуацията лъсва от финансовия отчет на дружеството,  предоставен за одобрение от местния парламент.

Най-големите харчове за 2015 година „Обреден дом” е направил за изплащане на възнаграждения. Сумата е точно 29 хиляди лева. Общо 12 216 лева от фирмените разходи са отишли за годишни заплати на редовите служители, толкова е сумата и за  заплата на шефката, според договора за управление.

Сериозно  перо е и разходът за  наем на сградата, в която се помещават. Годишно общинското дружество плаща  3 500 лева за място, което е в лошо техническо състояние и се нуждае от спешен ремонт. Макар да е общинска структура „Обредния дом”  разходва малко над седем хиляди лева   за външни услуги. Тук влизат  телефон – 723, кремация – 625, транспортни услуги – 550 лева, СОТ, интернет  и застраховки.

Обредниците алармират, че имат нужда от нова катафалка, тъй като автомобилът, с който разполагат в момента е на повече от 37 години.

Амортизираните превозни средства и частните погребални агенции оказват „пагубно влияние върху конкурентноспособността на дружеството”, според управлението му.

Търсят ли се варианти за оздравяване на общинската фирма ще стане ясно на заседанието на местния парламент утре.

 

Подобни статии

Top