Погребаха Благой Сапунджиев

20160107.ppuorzzwox

Около 200 души – близки, роднини, приятели, колеги се събраха на Драгановите гробища в пловдивския квартал „Кючук Париж“, за да изпратят Благой Сапунджиев, съобщи БЛИЦ.  Преди няколко дни той уби с по един изстрел в слепоочието красивата си съпруга Йорданка и петгодишната им дъщеричка Петя, а след това се самоуби. Опело в църквата „Вси светии“ нямаше, защото според църковните канони, това не е разрешено за самоубийците.

„Защо те родих? Защо те родих? Затова ли те родих? Сега с кого ще си говоря и ще си споделям? Затова ли те родих, за да си идеш преди мен? Не такава къща искаше ти и не за това се бореше. Ти искаше дом, уют, семейство и любов. Но не ги получи. Нямаше кой да ти ги даде.“, не спираше да нарежда пред ковчега на сина си майката на убиеца – Пенка Сапунджиева.

Един по един близките изказваха съболезнования. Братът на Благой прикрепяше майка си, а бащата на убиеца гледаше невярващо ту ковчега, ту черния гроб на сина си.

Благой бе погребан в тъмночервен ковчег с бяла драперия. Шапка на главата му прикриваше раната от изстрела, с която се е самоубил.

Много цветя и венци бяха сложени на ковчега. Колегите на 35-годишния мъж не криеха сълзите си.

„Как можа, откъде намери тази смелост? Този възпитан и кротък човек…“, коментираха помежду си колеги на Благой. Всички те положиха на ковчега червени карамфили. Когато дойде време да спуснат ковчега, майката не издържа и и започна да ридае отново: „Не, не ми го вземайте, не го слагайте в гроба! Искам си сина!“.

Припомняме, че на 3 януари, шофьорът Благой Сапунджиев застреля жена си и детето си. Основната версия, според разследващите е, че екзекуцията е из-вършена от патологична ревност. До момента обаче не е установено Йорданка да е имала любовник или каквато и да е извънбрачна връзка, въпреки че двамата са щели да се развеждат.

Според източник на БЛИЦ красавицата, която е била счетоводителка, и в миналото фотомодел, не е издържала на постоянната ревност на мъжа си и затова е искала развод. Той на няколко пъти е бил отлаган, но в нощта на убийството Йорданка явно е била категорична, че няма да се съберат заедно да живеят отново и това е довело до фаталното решение.

В 14.00 часа на Коматевските гробища в Пловдив започна и погребението на Йорданка Сапунджиева и 5-годишната Петя. Роднините на Дани категорично отказаха да положат един до друг убиеца и неговите жертви.

Източник и снимка: БЛИЦ

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top