Подариха на „Зачатие“ ин витро за двойка с репродуктивни проблеми (СНИМКИ)

Процедура на двойка с репродуктивни проблеми дари на сдружение „Зачатие“ най-новият ин витро център у нас „New Life“. Средствата бяха събрани на благотворителна коледна изложба, организирана днес в детския център на голям търговски център в Пловдив. Чекът ще бъде дарен на Бабинден, 21 януари 2015 г., когато се чества Денят на родилната помощ у нас. Щастливците ще бъдат определени с жребий.

Благотворителната кампания се проведе с подкрепата на район „Южен“ и лично на кмета Валентин Василев. През декемри екипът на болницата обяви сред децата от детските градини на територията на района конкурс за детска рисунка на тема „Моето семейство“. Над 150 творби бяха предоставени на центъра за благородната кауза.

Детският център се оказа тесен за малчуганите, техните родители, баби и дядовци, пристигнали за коледното парти. Малките художници, чиито рисунки бяха вече експонирани в специална изложба, с нетърпение търсеха рисунките си, за да се снимат пред тях като истински автори.

„Благодарим ви, че сте тук с нас, идеята ни е да помогнем на повече хора да чуят „Мамо, обичам те!“, откри изложбата управителката на здравното заведение д-р Добринка Петрова. – Нашата работа е не само въпрос на обич и висок професионализъм, но и на обществена мисия.“, допълни тя.

Празненството беше посетено и от Дядо Коледа, който се появи под ръка със Снежанка. Хлапетата го наобиколиха и започнаха да се надпреварват да разказват как са рисували за конкурса „Моето семейство“, за своите братчета и сестричета, да рецитират стихчета и да пеят песни. Всички малчугани получиха от Дядо Коледа и Снежанка скицник и флумастери с пожеланието да развият таланта си на художници, както и много лакомства. След това се втурнаха към играчките в детския кът.

В същото време родителите разглеждаха рисунките и наддаваха за най-добрите произведения, а чаровните служителки на центъра Дани и Маги едва смогваха да отпишат продадените творби. Когато работата приключи, а дядо Коледа зарадва и последното дете, домакините  поднесоха на хлапетата огромна бяла торта, осветена от фойерверки.

 

Подобни статии

Top