„Подари обяд“ в помощ на хората от общинско селище „Младост“

Събират дарение за "Подари обяд"

До неделя пловдивчаните, които желят, имат възможност да се включат в каузата „Подари обяд”. Целта на инициативата е да се помогне на нуждаещи се хора, които са настанени в общинско селище „Младост”. Основен организатор на дарителската кампания е пловдивчанинът Любомир Чакъров, който набира съмишленици в акция за хора в нужда.

В общинско селище „Младост” са настанени хора с увреждания и такива, които нямат дом. В селището разполагат с бюджет за изхранване, но още една протегната ръка никога не е излишна. Любомир Чакъров е инициатор на каузата „Подари обяд”, която започва около Великден.

„Първоначално бях по-скептичен, че ще има малко хора. Но до този момент са се включили над 50 души, които съм записал. Има и много хора, които не търсят публичност и благодарности. Те обаче подаряват обяд, защото вярват в доброто и искат всеки човек да бъде нахранен”, обясни Любомир Чакъров.

Приемат се основно пакетирани храни, които са с по-дълъг срок на годност. Продуктите се проверяват щателно и се включват в седмичното меню, което обитателите сами изготвят.
„Хората ще искат да продължат тези инициативи. Аз я правя до неделя и исках да покажа чрез моя личен пример, че една птичка пролет прави. Когато сме заедно и се обединим около една кауза, ние можем да постигнем много”, убеден е Чакъров.

Води се точно счетоводство и описи на продуктите. Желаещите, които искат да направят дарение, могат да се свържат с Любомир, който приема продуктите, организира транспорта и достава храните на място.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top