„Подкрепа“: Не може асеновградската управа да хвърля ей така вина

„Не може да се хвърля ей така вината върху директора на СОУ „Княз Борис І“ в Асеновград и класната ръководителка на пострадалата шестокласничка“! В това е категоричен председателят на регионалната структура на КТ „Подкрепа“ в Пловдив Атанас Кръстев. Пред DCNEWS той изрази  възмущението си от обвиненията на зам.-кметицата на Асеновград Мария Вълканова и репликата й пред Нова тв, че вината трябва да понесат директорът Петър Шиков и учителката, придружавала учениците, които са били на разходка до Асеновата крепост вчера. Повече вижте ТУК!

Припомняме, че СРС „Подкрепа“ настоя във връзка със случая с падналото момиче по пътя за Асенова крепост по време на спортен празник, да бъде спешно свикан Областния съвет по условия на труда.

От „Подкрепа“ предлагат темата на съвета да бъде „Безопасността на ученици, учители и граждани при ползване на пътя Асеновград – Асенова крепост“.

Председателят на „Подкрепа“ Атанас Кръстев настоява за присъствие на отговорно лице от общинската администрация в Асеновград, председател на Областно пътно управление и прокуратурата.

„Искаме някой да поеме отговорността. Но първо трябва да се разбере защо пътят не е обезопасен, както трябва и да се вземат превантивни мерки, за да не се случи друг такъв инцидент“, посочи Кръстев. Според него по пътя за Асеновата крепост преминават много хора, туристи, ученици и деца и трябва да се вземат спешни мерки, за да не се стигне до подобна ситуация.

Искаме съдействието на областния управител Здравко Димитров за това, заключи Кръстев.

Подобни статии

Top