Подкупен катаджия отива на съд в Пловдив

Четирима пияни шофьори заловиха в Пловдивско

Полицаят, прикрил извършителя на тежката катастрофа в Пловдив, при която бе прегазен 84-годишен дядо на бул. „Христо Ботев“ в края на 2014-та година, отива на съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Окръжните магистрати внесоха в съда обвинителен акт срещу 40-годишния Костадин Илиев.

Срещу него са повдигнати пет обвинения – за оказване помощ на шофьор, предизвикал катастрофа, да избегне наказателна отговорност; за използване на служебното си положение, за да получи подкуп в размер на 220 лева за по-бърза регистрация на автомобили в КАТ и преминаването на технически преглед; за приемане на подкуп в размер на 1800 лева, както и за незаконно държане и придобиване на 89 патрона и неправилното им съхранение.

По същото дело като обвиняеми са привлечени също 36-годишният шофьор Иван Саравски от  Пловдив. Срещу него е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство, при което е настъпила смърт и деецът е избягал от местопроизшествието. Като обвиняеми са привлечени също 35-годишният Тихомир Монев от Варна и 32-годишният пловдивчанин Борислав Ташев, които също помогнали на Саравски да избегне наказателно преследване. 39-годишният Сергей Джамбазов от Пловдив пък е обвинен за това, че предложил подкуп на полицая.

 

Припомняме, че на 6 декември  2014 година – Никулден, на бул. „Христо Ботев“, при управление на лек автомобил „Ауди А3“, с пловдивска регистрация, Иван Саравски блъснал на пешеходна пътека в района на гарата 84-годишния Петко Петков от Пловдив. Шофьорът не се обадил на МВР, не е оказал помощ на жертвата и избягал от мястото на произшествието. Катаджията му помогнал да избегне наказанието, като дал съвет на Тихомир Монев да намери друг човек, който да каже пред полицията, че е управлявал лекия автомобил, с който е убит 84-годишния дядо.

 

По делото са разпитани 42 свидетели и са извършени множество експертизи, уточняват от прокуратурата.

Подобни статии

Top