Подменят контейнерите за разделно събиране в Район „Западен”

bokluci

От днес стартира подмяна на жълтите съдове за разделно събиране тип „Ракла” с тип „Иглу” в район Западен, информират от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Община Пловдив.
Причината за промените в параметрите на изградената през 2013 г. система за разделно събиране е подобряване качеството на събираните в цветните контейнери суровини, предотвратяване посегателството върху рециклируемите отпадъци, както и намаляване риска от несъзнателното им запалване.

Предвижда се при подмяна на жълтите контейнери на всяка „точка” да има по 1 зелен и 1 жълт контейнер. За да се осигури изискуемият обем на съдовете за разделно събиране спрямо броя на населението, ще бъдат разположени допълнителен брой жълти съдове, самостоятелно в близост до контейнерите за смесен битов отпадък.

По този начин ще се осигури по-добра възможност за гражданите да прилагат разделното събиране в близост до дома си. Подмяната на контейнерите за разделно събиране тип „Ракла” с тип „Иглу” ще продължи и в другите райони на Пловдив.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top