Подобриха световния рекорд на Йорданка Донкова! (ВИДЕО)

Световният рекорд на Йорданка Донкова на 100 метра с препятствия от 12.21 секунди, поставен в Стара Загора на 20 август 1988 година, остана в историята. На Диамантената лига в Лондон американката Кендра Харисън подобри постижението на българката, завършвайки за 12.20 секунди.

На второ и трето място останаха сънародничките на Харисън – Бриана Ролинс с 12.57 секунди и Кристин Кастлин с 12.59 секунди.

Така след като бе подобрено постижението на Донкова, България остана само с един световен рекорд в атлетиката – на Стефка Костадинова от 209 сантиметра в скока на височина.

В същото време сребърната медалистка в скока на височина от Европейското първенство по лека атлетика – Мирела Демирева, завърши втора и на Диамантената лига в Лондон. Българката постигна резултат от 195 сантиметра от първия си опит. Тя направи и три грешки на 198 сантиметра.

Победителка в състезанието със 198 сантиметра стана европейската шампионка Рут Бейтия (Испания). На трето място пък също със 195 сантиметра, но скочени от втория опит, се класира Катарина Джонсън-Томпсън (Великобритания), за която това бе личен рекорд в дисциплината.

Снимка: dailymail.co.uk

Подобни статии

Top