Подпалвач от Шейново обжалва 8,5-годишна присъда

40-годишен подпалвач обжалва пред Пловдивския апелативен съд присъдата си от 8,5 години затвор, постановена от Окръжния съд в Стара Загора, за палеж на селскостопанска постройка и „Ауди А4“ в центъра на село Шейново преди две години. Елчин Алендар не е доволен от размера на наказанието си и ще настоява за по-малко години зад решетките.

На 3 юли 2014 година Алендар подпалил колата и селскостопанската постройка в имота на пенсионерите Тошка и Дечко Демиреви. Опожарената кола била на сина им Николай, който от години живее във Франция. Алендар действал заедно с други двама мъже от Шейново – 20-годишните Господин Илиев и Мустафа Кефин, но те били освободени, тъй като станали свидетели на прокуратурата.

Според жителите на селото подпалвачът е асоциален тип с множество присъди. Преди години той бил издирван и от Интерпол в Италия. Тогава шейновецът представил фалшив документ за самоличност, с който в Италия се представял за сина на наркобарона Пабло Ескобар Хуан. Осъждан е и за грабеж на магазин.

Снимка: starozagorskinovini.com

Подобни статии

Top