Подписваме договора за Водния проект през януари

Затварят булл Македония за ремонт

 

През миналата седмица кметът на града Иван Тотев е имал среща с управляващия орган към Министерството на околната среда и водите.

В сряда предстоят разговори с ВиК дружеството. Подготвя се работна група, която ще извърши анализ и актуализация  на дейностите, които бяха включени в проекта, подготвен преди 4 години.

За разлика от предходния, настоящият воден проект ще бъде под 100 милиона лева, за да бъде избегнат дългият съгласувателен процес с Европейската комисия.

Кметът Иван Тотев е категоричен, че трябва да се изготвят индикативни стойности за дейностите, и ако те бъдат в рамките на бюджета, отпуснат за община Пловдив, ще се пристъпи към подписването на договора. В рамките на месец и половина ще трябва да се подготвят и предложенията за търгове.

Тотев съобщи, че има възможност да се потърси допълнително финансиране за възстановяване на уличната мрежа след ремонтните дейности.

Съфинансиране на проекта за община Пловдив ще бъде около 9,5 млн. лева, средствата ще бъдат покрити от възстановяването на ДДС.

Подобни статии

Top