Подписваме договора за Водния проект - DC news

Подписваме договора за Водния проект

Подписване договора за Водния проект

Общината получи покана от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ да сключи договор за големия воден проект на града на стойност 242 милиона лева, съобщи кметът Иван Тотев.   „18 месеца се забави поканата от екоминистерството да подпишем договора“, изчисли градоначалникът. По думите му в рамките на 60 дни споразумението ще бъде подписано и работата по водния цикъл ще започне.

Предстои в този двумесечен период фирмите да препотвърдят офертите, които са спечелили. Така или иначе общината ще може да стартира най-малко половината от дейностите още сега, подчерта кметът. По думите му има уверения от фирмите, които ще изпълняват дейностите по канализация, колектор № 7 и всички други, извън периметъра на пречиствателната станция, така че там няма да има забавяне.

Общината все още няма потвърждение на офертата за пречиствателната станция, изграждането на която ще струва 53 милиона лева. „Ще помолим министерството да ни съдейства, избраният от нас белгийски изпълнител да поднови офертата си“, посочи Тотев. По думите му ако това не стане, Общината ще трябва да започне нова процедура за фирма.

Общата стойност на проекта е 242 милиона лева с ДДС. Общината ще настоява за удължаване на срока за изпълнението му поне с  толкова, колкото е бил забавен.

Подобни статии

Top