Подписка настоява за мерки срещу незаконните гонки в Асеновград

podpiska_asenovgrad (1)

Над 100 подписа в рамките само на няколко дни са положени против шумовия терор и безразсъдното управление на мотори в града. Гражданската инициатива настоява за бързи и адекватни мерки от страна на контролните органи, за да се спре опасното надбягване по големите булеварди в Асеновград.

Гонките и дрифтовете тормозят местните вече години.”Смелчаците” избират широките улици и кръгови кръстовища, където се виждат следите по асфалта, оставени от гумите на моторите. Най-често нерегламентираните „състезания” се случват нощем и през почивните дни, разказват организаторите.

По думите им, ако има контрол тези неща няма да се случват и апелират за провеждането на специализирани акции. Затова още в понеделник събраните подписи ще бъдат връчени на началника на полицията в Асеновград. Копие ще има и до кмета Емил Караиванов.

Да припомним, че още миналия месец, при приемана не бюджета, се чу идеята и за създаване на общинска полиция. Подписката се разпространява от ръка на ръка, оставени са екземпляри и на две градски локации.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Мария Вълчева написа:

    „Над 100 подписа в рамките само на няколко дни са положени…“ Този факт е СРАМ дори за едно село, та камо ли за 60 хиляден град. А тези тъй наречени организатори са изключително некомпетентни относно „правене на подписки“.

  2. Вълка Мариева написа:

    Мария Вълчева, ти що не направиш подписка като си тъй отворена и компетентна? Такива като тебе интернет деятелки ги има много, даже преобладават. Ей на това му викам аз „Срам“. Тука лесно се пише, излез на улицата да свършиш нещо, пък тогава да те видим какви ще ги говориш.

Top