Подредиха първите сергии с мартеници в Пловдив

Първите сергии с мартеници

Февруари е още в началото си, но в центъра на Пловдив се появиха първите сергии с мартеници. Край сградата на Общината чевръсти търговци от сутринта подреждаха стоката си на определените за това места.

Община Пловдив отчита спад сред желаещите да получат разрешително за търговия с мартеници, съобщи за DCNEWS зам.-кметът Александър Държиков. До този момент са издадени 210 разрешителни, докато по същото време миналата година са били 400. Най-много удостоверения за законна търговия с бели и червени артикули са издадени през 2013-та – общо 600, сочи справката.

Очаква се по традиция до няколко дни цялата Главна улица да се изпълни с мартенички. Бизнесът не е от най-доходоносните, освен ако не си разположил стоката си из цялата страна, но е добър начин да се изкарат допълнителни пари през студените месеци, коментират търговците.

Конкуренцията в града под тепетата е сериозна, тъй като пловдивските майстори на мартеници са известни с нестандартните си и оригинални хрумвания.

Засега се очертава тази година да преобладават изчистените модели, гривните с надписи, а за най-малките – светещи анимационни герои. Дизайнерските модели вървят от 1 до 5 лв., а обикновените връзки за ръка започват от 5 стотинки.

Подобни статии

Top