Поетична вечер на номинираните за наградата за поезия „Иван Николов“

Издателство „Жанет 45“ кани почитателите на поетичното слово на рециталите на номинираните автори за националната награда за поезия „Иван Николов“. Те ще се състоят тази вечер от 18.00 ч. в Културния център на Радио Пловдив.

За 20-а поредна година Издателство „Жанет 45“ – Пловдив ще връчи годишната Национална награда за поезия „Иван Николов“.

Издателството обяви, че поради големия интерес и високото ниво на участниците, журито на Национална награда за поезия „Иван Николов“ в състав Надежда Радулова, Здравко Дечев и Дарин Тенев е номинирало осем автори. Това са Албена Тодорова за новата й поетична книга, Белослава Димитрова за „Дивата природа“, Васил Балев за стихосбирка, издадена от „Факел Експрес“, Едвин Сугарев за книгата му „Прилив на треви“, Екатерина Григорова за „Дъска по мокрия пясък“,  Иван Ланджев за „Ние според мансардата“, Катерина Стойкова-Клемер за книгата й „Как наказва Бог“ и Мария Липискова за „Не-снимане“.

Церемонията по награждаването ще се състои на 17 декември (сряда) от 18.30 часа в Съюз на архитектите в България на ул. „Кракра” 11 в София. Носителят на отличието ще получи плакет от художника Христо Гочев, придружен от парична премия в размер на десет хиляди лeва.

 

Подобни статии

Top