Пожарната в Асеновград: Общината да осъществява контрол на сметищата - DC news

Пожарната в Асеновград: Общината да осъществява контрол на сметищата

Нерегламентирано сметище в индустриалната зона на Асеновград предизвика гнева на шефа на пожарната служба гл. инсп. Величко Бришимов. Заради  палежи на отпадъци и стари автомобилни губи екип на службата е принуден ежедневно  да патрулира в зоната. Почти цяло лято се  налага противопожарна кола да бъде викана, за да загаси огъня, по няколко пъти в седмицата, коментира  преди време пред DCNEWS Бришимов. Нерегламентираното сметище се намира в близост до предприятие за полиетиленови изделия и разпространението на пламъците може да стане причина за пожар и в завода. С писмо до кмета гл. инсп. Бришимов е поискал общината да предприеме мерки за разчистване на зоната и осъществяване на строг контрол, за да спре трупането на боклук там. Писмото вече е депозирано в деловодството на градската управа, разбра репортер на DCNEWS.

Сметището съществува от десетки години – някой се е усетил, че мястото е толкова встрани от цивилизацията, че да се изхвърлят няколко тухли, няма да навреди на никого, нито ще се набие на очи. От тогава мястото се използва за изхвърляне не само на  строителни материали, но честа гледка са и „едрогабаритните“ отпадъци (например изхвърлено старо обзавеждане).

Ще продължават ли купчините незаконни боклуци да са част от  ландшафта на Асеновград?Въпросът остава риторичен вече години наред…

Подобни статии

Top