Пожарната призова да се внимава край ниви и в гората

Пловдивската пожарна призова пловдивчани и земеделските стопани да внимават в близост до житни масиви и горски площи във връзка с опазването на реколтата по време на жътвената кампания. Само за два дни в региона възникнаха 4-5 големи пожари в земеделски площи и сухи треви, при които бяха нанесени и щети.

В регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” продължава работа по ръководство и координация на службите за осигуряване на пожарна безопасност в периода на “Жътвена кампания – 2016г.”

От началото на кампанията досега са проверени общо 1 444 земеделски машини, като от тях органите на “Пожарна безопасност и защита на населението” са допуснали до участие в жътвената кампания 1 816 бр., от които 336 са зърнокомбайни.

На службите и организациите в областта, имащи отношение към жътвата до момента са връчени 174 писма и 32 писмени разпореждания с предписания за недопускане пожари. Проведени са 84 срещи с представители на местната изпълнителна власт и са разпространени 411 информационно-разяснителни листовки.

От пожарната призовават фермерите към по-висока отговорност при дейности в житните масиви или в близост до тях. Оттам напомнят при пожар незабавно да се сигнализира на тел. 112.

Подобни статии

Top