Пожарната: Сградата, която изгоря снощи е неизползваема

pojar kola (1)

Сградата на ул. „Орлова“ 2, чийто покрив изгоря снощи, на практика е необитаема, съобщиха от РСПБЗН – Пловдив днес. Причината е, че след погасяването на пожара, долните етажи на кооперацията са наводнени. Така без дом остават няколко семейства.

Както DCNEWS вече ви съобщи ТУК и ТУК  огънят е изпепелил 120 кв. м. покривна конструкция на постройката в кв. „Захарна фабрика“ в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден около 19.29 часа на тел. 112.

На място бяха изпратени пет противопожарни автомобила и специализиран автомобил с противопожарна стълба. „Това бе по-скоро, за да се застраховаме и да угасим бързо огъня, коментираха от пожарната днес. Огнената стихия е била овладяна за около половин час. Няма пострадали хора, но са евакуирани живеещите в кооперацията. В момента те са настанени при свои близки.

По първоначални данни причина за пожара е запушен комин на третия етаж на сградата. От пожарната обаче все още изясняват причините за инцидента.

Припомняме, че заради големия пожар, за около два часа бе спряно електричеството на целия квартал и стотици хора останаха без ток и отопление при минусовите температури.

Захранването бе възстановено около 23.00 ч. Сградата засега ще остане без електричество.

Вчера в пловдивското село Старо Железаре е изгоряла и селскостопанска постройка. Пожарът е възникнал около 11.30 часа в двора на жена от селото. Освен постройката, пламъците са изпепелили дърва за огрев, въглища, селскостопански инвентар и домашни животни. Няма пострадали хора, съобщиха още от пожарната.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top