Пожарникари дежурят на Бачковския манастир за Великден

Един пожарен автомобил и двама пожарникари ще дежурят на Бачковския манастир на Великден, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Предвид очакваното струпване на значителен брой посетители в светата обител „Успение Богородично“ ще бъде осигурено дежурство на 11-ти и 12-ти април.

С цел осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението по време на Великденските празници, служителите от РДПБЗН извършиха 151 тематични проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в църкви, манастири и други православни храмове, в които ще се провеждат тържествени ритуали.

За отстраняване на констатираните нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност са връчени 65 писмени разпореждания.

Най-често констатираните нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност са: носимите уреди за пожарогасене не са минали техническо обслужване; обектите не са оборудвани с нормативно изискващите се уреди за първоначално пожарогасене като брой и вид; нарушена степен на защита на ел. съоръжения; полагане на ел. проводници върху горими повърхности.

От пожарната съветват вярващите да внимават, когато палят свещи в храмовете, за да не стига до пожари и инциденти с подпалени коси или дрехи на богомолци.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top