Пожарникари освобождават италианка от колан на целомъдрието

Италианка от Падуа била принудена да търси помощ на спешния телефон на пожарната, тъй като загубила ключовете от своя пояс на целомъдрието и не можела да го свали – пише rozali.com.

Първоначално огнеборците помислили, че жената е загубила ключовете от дома си. В крайна сметка обаче разбрали в какво комплицирано положение се намира тя.

Жената, чието име не може да бъде споменавано поради италианските закони , била питана дали е била принудена да носи колана от някой друг или е жертва на домашно насилие. Но жената отговорила, че тя лично решила да сложи пояса, за да престане да се впуска в сексуални отношения.

Поясите на целомъдрието са били особено популярни през Възраждането и са били използвани за прекратяване на сексуалния живот на човека, на който са поставени. Най-разпространено е вярването, че тези ограничителни приспособления са използвани масово по време на кръстоносните походи, когато рицарите, напускащи домовете си на път към светите земи, „заключват“ женствеността на съпругите си.

 

Подобни статии

Top