Пожар в бърз влак след удар в камион, 95 души евакуирани

ТИР предизвика инцидент с бързия влак от Благоевград за София, съобщи БДЖ.   Около 19:00 ч. в междугарието Бобошево – Кочериново, в близост до спирка Мурсалево, бързият влак, който пътува по маршрут от Благоевград за София, се удря в товарен автомобил, паднал върху железния път. Причина за падането на ТИР-а върху жп релсите е свличане на скална маса.

Вследствие на удара се е запалила първата секция на електрическата мотриса „Дезиро”. На място веднага са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. За щастие при инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците. Шофьорите на товарния автомобил, в който се е блъснал запалилият се влак са ранени, те са били транспортирани с линейка до болницата в Благоевград. Единият от шофьорите е с прорезни рани и счупени ребра, съобщи агенция „Фокус“.

В пътническата композиция са пътували 95 пътника, които незабавно са били евакуирани от превозния персонал във влака на безопасно разстояние от запалилата се мотриса. За пътниците от влака е осигурен превоз с автобус.

В момента движението на влаковете в участъка Бобошево – Кочериново е спряно. За пътниците от преминаващите в участъка влакове е осигурен превоз с автобуси.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и Ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД са на мястото на инцидента.

 

Подобни статии

Top