Пожар пламна на стадион "Академик" - DC news

Пожар пламна на стадион „Академик“

Пожар избухна в една от залите на басейн „Академик“, съобщава БГНЕС. Огънят е тръгнал в малкия стадион „Академик“ на 4-ти км в столичния квартал „Гео Милев”. Пожарът е овладян. Щетите не са големи.

Пламъците тръгнали, след като по време на ремонтните дейности, които се извършват на съоръжението, са се възпламенили материалите, складирани за изолация на сградата.

Пожарът е започнал около 13:00 часа и е овладян от екипите на пожарната за по-малко от 2 часа, уточниха от спортното министерство.

Търговското дружество „Академика 2011”, което стопанисва стадион „Академик” на 4-ти км няма да претърпи загуби, тъй като обектът е застрахован, а докато тече ремонтът, всички рискове се носят от изпълнителя.

Ремонтът на стадиона включва изпълнение на енергийна ефективност по ЕСКО договор за сградата на спортен комплекс „Академик“ на 4-ти км и обновяване на сградата, басейна, залите, съблекалните и общите части.

Стойността на ЕСКО договора е близо 500 000 лв., които се заплащат от изпълнителя и след това се връщат от дружеството на база, постигнатите икономии в продължение на 10 години. Втората част от ремонта е на стойност близо 700 000 лв., които „Академика 2011” ще изплаща разсрочено в продължение на 10 години.

Подобни статии

Top