Поискаха доживотен затвор за убийството на хубавата Стефка

vladko1

Доживотен затвор за убиеца на красивата абитуриентка Стефка Маджарова поиска днес прокурорът по делото за убийството на момичето Борис Тошев. Родителите на убитата хубавица пък поискаха 1 милион лева кръвнина. До пледоарии се стигна едва на 15-тото заседание от началото на делото.

И този път защитата се опита да протака и поиска отлагане заради нова експертиза и още един свидетел, но съдебният състав не прие новите искания с мотива, че истината по делото е изяснена.

Според обвинението ревнивият приятел на Стефка Владимир Костадинов първо пребил девойката, а след това я оставил във водата, докато се удави, вместо да я заведе в болница, където е имало шанс да я спасят.

Момичето беше убито на 12 срещу 13 юни 2013-та година край отводнителния канал на село Кадиево. За убийството бе обвинен бившият работник на баща й – Владимир Костадинов. По време на разследването стана ясно, че 25-годишният младеж е изпитвал болезнена ревност към красивото момиче и го е следял непрекъснато.

Процесът бе отлаган рекорден брой пъти заради отсъствието на различни участници в съдопроизводството. Сред причините за отлагане в повечето случаи обаче бе здравословното състояние на обвиняемия. 25-годишният Владимир Костадинов на няколко пъти влиза в болница, след като си инжектира нафта, фекалии и урина в коляното.  Той се опитва също да се изкара глух.

На предишното заседание пък се оказа, че има запушване на слюнчена жлеза. Днес от съдебномедицинската експертиза се разбра, че Владимир има възпаление на лимфен възел в областта на лявото ухо и се налага да му бъде направена биопсия, за да се разбере каква е причината. Според експертите обаче това не може да е причина за поредно отлагане на делото.

Очаква се процесът да приключи късно тази вечер или утре, съобщи съдията по делото Елена Захова.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top