Показват „Луксът на XIX век” в Нощта на музеите в Асеновград

С откриване на гостуващата изложба „Луксът на XIX век” ще започне музейният тур в петъчната вечер. Той е част от майската Нощ на музеите, която ще се открие на 19 май, като част от културните празници на Асеновград.

По традиция в проявата участват всички музеи на територията на града, а изложбените зали на Историческия музей, Етнографската къща и Старинното училище „Свети Георги” ще работят до полунощ с вход свободен.

Атрактивната програма включва официално представяне на  експозицията на бургаския Исторически музей „Луксът на XIX век”.

Посетителите ще видят как са изглеждали домовете на заможните българи през 19 и началото на 20 век. В изложбата са показани ценни образци на европейското приложно изкуство и предмети с висока художествена стойност.

Безплатният тур в Нощта на музеите ще стартира десет минути преди 20:00 часа пред Централната сграда на Историческия музей.

Туристите и гостите на града ще имат възможността да се запознаят с историческото, културното и религиозното наследство на Асеновград чрез посещение на  обекти, свързани с историята, музейни сгради и някои по-известни църкви в града.

Петъчната нощ ще премине под звуците на хубава и стойностна музика, поднесена от „Биг бенд Пловдив” и концерта на участници в Музейната музикална школа.

 

Подобни статии

Top