Показният арест на Темелков бил заради брулене на орехи

IMG_8141

След като миналата седмица бяха задържани началниците на районните управления на полицията в Асеновград и Садово, а по-късно освободени под гаранция, защитата на шефа на полицията в Асеновград Зоя Тошкова коментира пред медиите ситуацията около задържането и обвиненията повдигнати срещу Димо Темелков.

Според адвокат Тошкова, задържането на Темелков е направено с излишна показност – след оперативка служители от районното управление в Асеновград щракват белезниците на шефа си.

Първото обвинение срещу Димчо Темелков е повдигнато след изтичането на 24-часовата му мярка в ареста. Обвинението било затова, че полицейският шеф на Асеновград осуетил наказателно постановление срещу роми, които брулили орехи.

„В петък бях повикана да се явя в ареста. Следователят ме уведоми, че на клиента ми ще бъде повдигнато друго обвинение и след това ще го освободят, защото се е решило да има мярка за неотклонение „парична гаранция”. Обвинението бе за търговия с влияние“, съобщи защитникът

Тошкова твърди, че е чула от два независими източника да не бъдат задържани за постоянно началниците на полицията Първомай и Асеновград.

Адвокат Тошкова заяви, че срещу клиентът й са използвани специални разузнавателни средства поне 2 месеца. Юристът е шокиран от двете обвинения срещу своя клиент.

Според защитникът на полицията в Асеновград, всичко е преднамерено. „Очевидно е, че господин Темелков е станал неудобен за някого”, допълни още Зоя Тошкова.

В защита на Темелков се обяви и бившият шеф на полицията в Асеновград, в периода 2002 – 2010 г, Илко Трайков. „В крайна сметка Димо Темелков беше осъден. Осъден беше преди делото да влезе в съда. Осъден беше от общественото мнение, което се формира за тези 3 дни”, емоционално заяви Трайков.

Според Илко Трайков, полицаи от Вътрешно разследване са склонявали хора да лъжесвидетелстват срещу Темелков. „Докога ще се правят кухи оперативни дела? И на тази база ще се правят следствени дела срещу хора, които не са удобни, с цел тяхното унищожаване“, коментира той.

Димчо Темелков е отстранен от длъжност и в момента срещу него се води дисциплинарно производство

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top