Полицаите пак на протест. В Пловдив флашмоб на Чифте баня

На национален протест, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, излизат полицаите днес. Първи на улицата излязоха полицаите във Варна, които се събраха снощи пред сградата на общината, за да покажат недоволството си. Последваха ги колегите им от Бургас. Днес на улицата излизат полицаите от Пловдив, Плевен и Кърджали.

Служителите на реда в Пловдив се готвят след 18:30 ч. да направят флашмоб на кръстовището на „Чифте баня“. За утре в Пловдив са насрочили шествие по улиците „Райко Даскалов“ и „Княз Александър Първи“.

Служителите на вътрешното ведомство не приемат планираното намаляване на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати и намаляването на платените годишни отпуски от 30 на 25 дни, предаде БНР. Униформените негодуват още и за работно облекло, каквото не са получавали от пет години. Синдикатите не одобряват и създаването на агенция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Очакванията на синдикалистите са в протестните шествия освен служители на МВР да се включат от Гранична полиция и Пожарната. Протестните шествия са част от подготовка на униформените за нови предупредителни протести.

Подобни статии

Top