Полицаи „беседват“ с Каля Караджова без адвокат

Съпругата на полицая от Икономическа полиция – Пловдив, обвинен в двойното убийство на родителите си –  Каля Караджова,  е била призована за пореден път сутринта да дава обяснения в полицията. Това съобщи пред журналисти адвокатката на фризьорката Светлана Званчева. Първоначално жената на Венцислав Караджов е била призована от следовател Бицина за 9.00 ч. днес, уточни Званчева.

По време на разпита следователката попитала Каля дали има предположения за други версии – т.е. дали предполага, че някой друг може да е извършил убийството на свекъра и свекървата й. Караджова обаче отговорила, че всичко, което е могла да каже, вече е казано. Каля отказала да дава други показания, позовавайки се на правото на отказ като съпруга на обвиняем.

В 11.00 ч. обаче съпругата била повикана отново във Второ районно управление на полицията, за да даде обяснения за друга преписка, образувана заради отказа на Каля и майка й – Мария Рекина, да отидат във Второ районно в сряда вечерта. Както вече DCNEWS съобщи, заради този отказ на Каля и майка й били наложени глоби.  Тогава двете жени били викани за оперативна беседа, днес били призовани отново. Адвокатите им обаче не били допуснати с тях на „беседата“.

„Възмутени сме от това“, коментира адвокат Званчева.

Припомняме, че в понеделник на разпит е призован и 15-годишният син на Караджови Алекс. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за незаконно боравене с оръжие, предоставено от баща му.

 

Подобни статии

Top