Полицаи блокираха кръстовището на Чифте баня (СНИМКИ)

protest polic

Полицаи блокираха кръстовището на „Баня Старинна“ преди минути. В момента то е затворено, а във всички посоки по булевардите „Цар Борис ІІІ Обединител“ и „Шести септември“ са се образували огромни колони от автомобили, предаде репортер на DCNEWS.

Блокадата е заради спонтанен протест на полицаите в Пловдив. Преди около половин час служителите на реда се събраха пред сградата на ОД на МВР и след това с импровизирано шествие по бул. „Шести септември“ отидоха до кръстовището на Чифте баня, което вече беше затворено от техни колеги заради протеста.

След около 15-минутно мълчаливо ритуално пушене на кръстовището, полицаите започнаха да се разотиват, но се заканиха да излязат на протест отново утре от 12.00 до 13.00 часа.

Схемата ще бъде същата, коментираха униформените. Те ще се съберат отново пред полицейската дирекция, а после ще блокират кръстовището до Семинарията.

Припомняме, че над 150 служители на МВР в Пловдив са подали рапорти за напускане. Това са основно хора от движещи структури от цялата Пловдивска област, посочват от синдикатите. Молбите започнали да „валят“, след като се заговорило за промени в заплащането и обезщетенията.

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top