Полицаи дебнат за незаконни гонки в Пловдивско. Вижте къде!

polic radar

Полицията в Пловдив ще следи за незаконни гонки, употреба на алкохол и упойващи вещества, неправоспособни водачи и техническа изправност на автомобилите, съобщиха от ОД на МВР. Специализирана полицейска операция по метода “широкообхватен контрол” ще се проведе от  19:00 до 24:00 ч. тази вечер от кръстовището на път ІІ-86 с “Кукленско шосе”, в участъка от бензиностанция “Газпром” до Митница Пловдив, както и в района на бензиностанция SNG.

Целта на акцията е да се подобри пътнотранспортния травматизъм и да не се допуска участие на водачи в нерегламентирани състезания с автомобили. Полицаите ще проверяват също за използване на предпазни колани и каски от водачите и пътниците в МПС, наличие на сключена застраховка “Гражданска отговорност” и др.

Служителите на реда ще следят за неправоспособни водачи и употреба на алкохол и в ранните часове на понеделник. Екипи на полицията ще има на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ с ул. „Авксентий Велешки“ в интервала от полунощ до 02.30 ч., както и на кръстовището на булевардите „Освобождение“ и „Санкт Петербург“ за времето от 03.00 до 05.00 ч.

Проверки за неправоспособни водачи и алкохол ще има също в района на гробищния парк на Карлово от 09:00 до 11:00 ч., на път І – 6 до “Българска роза” в периода 13:00-15:00 ч., на ул. “Ген. Карцов” от 16:00 до 18:00 ч., на път ІІ – 64 срещу бенз. “Шел” – от 22:00 ч. до полунощ, както и до 03:00 ч. отново на ул. „Ген. Карцов“.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top