Полицаи, пожарникари и надзиратели на протест

Полицаи, пожарникари и надзиратели от затвора от цялата страна излизат на протест. Служителите от сектора за сигурност се събират още този следобед в 17.00 ч. в градинката на храма „Св. Седмочисленици“ в София – непосредствено до сградата на МВР. След това те ще проведат шествие до Народното събрание и обратно, като ще преминат през МВР, Министерство на финансите и Министерски съвет.

Полицаите, пожарникарите и надзирателите недоволстват срещу увеличаването на възрастта за пенсиониране в сектор „Сигурност“, условията на труд и специализираната операция на турската граница. Към тях се очаква да се присъединят и военослужещи.

От Пловдив в масовото недоволство ще се включат представители и на трите синдиката, научи DCNEWS. Членове на пожарникарския синдикат „Огнеборец” още снощи заминаха за столицата, за да подкрепят колегите си.

Според председателя на местната структура на Синдиката на служителите от затворите Иван Петров, същинският протест започва утре в 13.00. Все още не е ясен точния брой на служителите на реда, които ще заминат от Пловдив, но за тях са осигурени автобуси, които тръгват в 10.00 часа от Първо районно управление на полицията.

Протестът на служителите в сектора за сигурност ще бъде най-масовият, който се е провеждал досега и ще се включат хора от всички градове на страната, съобщи Борислав Мазнев, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР. По думите му демонстрациите ще бъдат и доста шумни.

Утре, след шествията, пред сградата на Народното събрание ще бъде издигнат палатков лагер, който ще остане там до постигане на съгласие за преговори със законодателите.

Снимка: vesti.bg

Подобни статии

Top