Полицаи свалят шапки и надуват сирени в памет на децата-жертви на ПТП

kat3

Полицаи ще свалят шапки и ще надуят сирените на патрулиращите автомобили точно в 12.00 часа днес. Специалните автомобили на КАТ ще бъдат разположени на възлови кръстовища, край детски градини и училища и със светлинни и звукови сигнали ще почетат паметта на децата-жертви на войната по пътищата.

Това е кулминацията в Третата глобална седмица посветена на безопасността на пътя с тазгодишното мото” Спасете живота на децата”. В нея днес се включва и областна администрация, където се свиква Областната комисия по безопасност на движението по пътищата на територията на област Пловдив.

Припомняме, че тази година Глобалната седмица на ООН за пътната безопасност е с официалното лого „Спаси живота на децата!“. В Пловдив тя започна със съвместни акции на Пътна полиция и БЧК по метода на широкообхватния контрол и беседи в училища и детски градини.

На заседанието на Комисията, чийто председател е областният управител ще бъдепредставен доклад от сектор „Пътна полиция“ на тема: „Децата и безопасността на движението по пътищата – състояние и перспективи в област Пловдив“.  От РИО ще информират за обучението по БДП – състояние, практики и перспективи в училищата и детските градини – област Пловдив”.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top