Полицайки на Ислямска държава убиха майка, защото кърмела бебето си на открито

majka

Млада майка, която кърмила детето си на обществено място в сирийския град Ракка, смятан за столица на халифата на групировката Ислямска държава, е била убита от женската полицията на ислямистите – бригадата Ал Хансаа, пише в. „Кориере дела сера“.

Жената кърмела бебето си, скрито под никаба й, когато „полицайките“ на ИД решили, че тя извършва нарушение и я ликвидирали. Твърди се, че преди да бъде убита, жената е била и осакатена от жестоките членки на женската полицейска бригада на ИД. Това разказва сирийка, избягала от Ракка, която сега се намира в Турция.

В последно време бригадата Ал Хансаа е станала все по-агресивна и дори британски вестници я прекръстиха на Гестапо-то на ИД. Бригадата, съставен от сирийки и от чужденки, следи за спазване на правилата на ИД, участва в ислямистката пропаганда и набира и булки за джихадистите.

Според правилата на ИД жените трябва да излизат подобаващо облечени по улиците на Ракка, с никаб. Ако не спазват това изискване, ги грози глоба от 50 долара плюс физическо наказание, като удари с камшик или осакатяване.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top