Полицейски акции в Пазарджишко, заловиха петима крадци

Петима извършили на кражби са установени и задържани от полицаите във Велинград и Пазарджик.

В полицейското управление във Велинград се получили сигнали от собственици на павилион за бързо хранене и магазин за дрехи. На 15 май неизвестен проникнал в павилион за бързо хранене и отмъкнал сумата от 580 лева оборотни средства. В резултат на извършеното разследване велинградските полицаи заловили 34-годишен жител на велинградския квартал „Анезица“.  По-голямата част от откраднатата сума е намерена у него и върната обратно на собственика.

Два дни по-късно апаши отмъкнали дрехи от магазин в курорта. Органите на реда провели разследване и установили, че автори на посегателството са двама велинградски тийнейджъри – на 15 и 16 години.

По двата случая са образувани преписки и докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.

В събота екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик заловили двама мъже в района на паркинг стопанисван от частна фирма в пазарджишкото село Главиница. Оказало се, че апашите извършвали кражба на дизелово гориво от паркираните там камиони. За целта те използвали електрическа помпа, която също е открита и иззета. Заловени са 24-годишен жител на съседното село Алеко Константиново и негов 16-годишен съучастник от същото село.

Спрямо „дуото“ се води бързо производство.